Wond sprong Gangenpaard

Naam:  Bijou do Campo Verde
Ras: Mangalarga Marchador (Braziliaans gangenpaard)
Geboren: 26-08-1999.
Moeder: Kunst do Cheyenne (dragend van Bijou geïmporteerd uit Brazilië)
Vader: Brado Parnaiba (nog steeds in Brazilië)


Aan dit paard zit een hele voorgeschiedenis van mishandeling en verwaarlozing. Na een lange omweg is dit paard (toen ongeveer 6 jaar oud...) weer teruggekomen bij de fokster. Omdat dit paard weinig vertrouwen meer had in mensen heeft mijn klant samen met de fokster dit paard weer zover gekregen dat ze vertrouwen kreeg in mensen. Omdat er verder niemand met het paard kon rijden heeft mijn klant als dank dit paard gekregen van de fokster.
Mijn klant is de enige die er op kan blijven zitten.
Ze is nu verder super braaf en lief in de omgang maar met rijden blijft ze dus erg eenkennig.
 
Helaas is haar paard  tijdens het opvoelen bij de dierenarts met haar achterbeen over de opvoelbox heen geslagen en heeft hierbij al de spieren afgescheurd in haar achterbeen. Ze hebben haar meteen geopereerd en na 2 weken op de kliniek was ze zover dat ze naar huis mocht. Op de rontgenfotos waren een paar losse stukjes bot te zien maar deze worden waarschijnlijk opgenomen in het lichaan omdat ze erg klein waren of komen door de wond naar buiten toe. In eerste instantie werd de wond behandeld met Vulketan gel. Dit is een zeer kostbare aangelegenheid omdat de wond heel groot is. Tevens was een gedeelte van de wond weer opengesprongen.
Mijn klant had gehoord dat honing een helende werking heeft op dit soort grote beenwonden wilde dit graag proberen.
Tevens was de klant bang voor wildvleesvorming. Klant heeft toen contact opgenomen met Mesitran om te vragen naar de mogelijkheden.
Mesitran heeft haar met mij in contact gesteld en na enkele emails over en weer is besloten tot online begeleiding.
We zijn begonnen met de behandeling van de wond, Mesitran wondzalf + Mesitran Tulle. Dit verbonden met absorberende verbanden
en Vetwrap. Het verbinden gaf in het begin wat problemen, maar daar is snel wat op gevonden, zie foto!

                                        8 maart                                                                          10 juni


Om te voorkomen dat het verband steeds afzakt, heeft de eigenaresse aan de hand van enkele tips van mij een stellage ontwikkeld, die er voor zorgde dat het verband goed bleef zitten! Complimenten voor de creativiteit!


De wond bij dit paard is ook weer een mooi voorbeeld dat uitpuilend weefsel beslist niet altijd wildvlees is, maar er wel vaak voor aangezien wordt!
Op de volgende foto's is goed de verheven bolling te zien, maar ook hoe dit vanzelf weer glad trekt. Het verbinden van de wond help hier zeker bij mee!

                                          24 juni                                                                                       12 juli


                                   9 augustus                                                                                      29 augustusWond is nu praktisch dicht, paard is al weer in training, gaat tot nu toe erg goed! Zoals u kunt zien is de wond genezen, zonder wildvlees  en nagenoeg zonder
litteken weefsel. uiteraard is wel goed te zien hoe in eerste instantie is geprobeerd de wond te hechten, vandaar de samengetrokken strepen in de wond.
De laatste periode is de wond niet meer verbonden, maar alleen 2x dgs schoongemaakt en behandeld met Mesitran wondzalf.
Mooi resultaat in acceptabele tijd!
Onderstaand de laatste foto  van 6 september.
Het is nagenoeg helemaal dicht en ze loopt perfect! Valt een last van de schouders van de eigenaresse!
Ze is afgelopen zondag meegeweest naar Horse Event en heeft het super gedaan..alsof ze nooit er tussenuit is geweest!